Mans ballant a la Vida. Festa Major Sabadell. 2013

Lliurament del que es va recaptar a  ”Mans ballant a la Vida”, dermatologist al Taulí

entrega tauli

Una trobada emotiva al Taulí…

Per fi hem pogut reunir-nos amb els professionals de l’hospital, per fer el lliurament dels diners que es van recaptar a l’acte de “Mans ballant a la Vida”, realitzat des de l’Associació, a la Festa Major de Sabadell!

Gràcies a la solidaritat dels que vareu assistir i col.laborar amb l’associació, algun tractament que era difícil d’activar, es posarà en marxa.

L’agraïment que hem sentit per part dels professionals de l’hospital i la il.lusió per seguir aportant alguna petita espurna d’esperança als nens malalts, ens fa pensar ja en la propera Primavera, quan farem la segona edició de “Mans ballant a la Vida”.

Esperem que tots aquells que no vau poder assistir a la primera edició, o els que ens vau dir que ho havíeu passat molt bé, pugueu acompanyar-nos i ballar amb nosaltres, a la solidaritat. Us tindrem informats!!!

Imatge: -Moments del lliurament amb la Dra. Rivera (Directora clínica del Centre d’Atenció a la Dona i l’Infant (CADI) i Loli González (Treballadora Social (CADI)-

Gràcies des del cor, a totes les mans que ens heu acompanyat en el nostre projecte: “Mans ballant a la Vida”. Un matí preciós i solidari!

resum mans sencer

JA TENIM EL PROGRAMA DE “MANS BALLANT A LA VIDA”!! Descarregueu-lo AQUÍ!!  Si el podeu reenviar a la vostra llista de contactes de correu electrònic, l’acció s’expandirà amb força i arribarem a més famílies solidàries. Gràcies!!

Les nostres mans no volen deixar de moure’s i sabem que hi ha moltes mans més, amb ganes de tornar a alçar-se, de ballar amb nosaltres a la vida i als nens i nenes malalts; mans plenes de tendresa, d’amor, de solidaritat pels petits i les famílies que pateixen la malaltia greu d’un fill…

Per això, el matí del diumenge 8 de setembre, a la Festa Major de Sabadell, viurem una bonica experiència, creada per a petits i grans, amb l’acte que es durà a terme al Parc Catalunya, de Sabadell: “MANS BALLANT A LA VIDA“. De les 10h a les 14h, moltes mans diferents, seran les protagonistes per fer-ho passar de meravella als assistents.

Ens doneu les mans per construir un altre matí màgic? Cors i mans ballaran plegats, pels infants i adolescents malalts que s’estan tractant a la nostra ciutat, d’una malaltia greu. Marqueu ja la data al vostre calendari, que no s’escapi el dia!

El que es recapti en aquest matí de mans solidàries, anirà destinat íntegrament al Servei de Pediatria del Parc Taulí, on els diners seran utilitzats per cobrir tractaments especials que alguns nens necessiten, com el d’una petita que necessita logopèdia especial, llibres de text pels infants que han de seguir una educació escolar especial, etc,.

Som en uns moments difícils per a molts, però quan s’ha de deixar de treballar per cuidar a un fill petit malalt, o no es troba feina per seguir endavant i enfrontar totes les despeses extres que es presenten, el patiment s’aguditza.

Aquesta Festa Major, a la nostra ciutat hi haurà música i balls a diversos espais, però en el nostre, a més, moltes mans s’uniran per ballar en favor de les necessitats dels nens malalts que s’estan tractant a la nostra ciutat, d’una malaltia greu; són nens especials, petits herois…

“Un cor, un somriure; un somriure, un cor”

nenscorpetit

US ANEM PRESENTANT LES ACTIVITATS DEL PROJECTE ”MANS BALLANT A LA VIDA”:

Pel suport que sentim i totes les mans que s’estan unint a les nostres, sabem que el diumenge de la Festa Major de Sabadell, viurem un altre matí ple de màgia i solidaritat. Estem il·lusionats!

Us anem presentant les mans que ballaran amb nosaltres, per fer les delícies dels més petits i per connectar-nos als més grans, a aquella part de nens que no hauríem de perdre mai…

Aquí en veureu unes de molt màgiques!..

montse CostaSi a la Marató, un follet rodamón va omplir el nostre bosc de papallones amb els contes més bonics del món, el dia 8 de setembre, les mans i la creativitat de la Montse Costa, actriu i conta-contes, tornaran a ballar amb nosaltres, per regalar il.lusió a petits i grans, a través de la màgia del conte…

La Montse Costa és també vocal de EL FAR, una valuosa associació de Sabadell que treballa acompanyant i donant suport a persones afectades amb càncer. Gràcies per tot el que aporteu als afectats i gràcies per voler acompanyar-nos en aquest dia tan especial per a nosaltres.

arterapia

I seguim amb mans que ens acompanyaran…

A través de les nostres mans creatives, tant infants com adults, podem esprémer sentiments, emocions, enfortir la confiança, l’autoestima i l’aprenentatge.

No us perdeu el taller d’Artteràpia: “MANS CREATIVES, FAMÍLIES UNIDES”, que dirigirà la Montse Pujol, obert a pares, mares i nens de totes les edats.

No importa el talent ni la capacitat de dibuixar, el més important serà escoltar el que sentiu dins vostre i deixar-vos guiar per l’expressió creativa de l’instant…

Acompanyarà el taller la preciosa música i l’energia dels bols de quars (aviat us presentem el grup). Una experiència inoblidable que pot enfortir llaços… Estem segurs que en gaudireu!!

mansmaquillatge

I les mans que mouran els pinzells de l’Eva i la Gemma, ja esperen amb la il.lusió que neix de la passió, la creativitat i la generositat, el tret de sortida del dia 8! Segur que ens regalen un matí amb maquillatges preciosos, com el que ens van fer somriure a molts…

osteo

I ens queda per presentar-vos moltes mans creatives plenes de color i divertiment, però fem una petita pausa per parlar-vos d’un grup de mans molt especials, que també ens acompanyaran el dia 8 de setembre.

Són mans que treballen per a la Salut i ofereixen un recolzament cada vegada més valorat als tractaments convencionals, en cas de disfunció o desequilibri físic o emocional.

El 8 de setembre ballaran amb nosaltres: l’Osteopatia, el Reiki, la Reflexologia, la Tècnica Metamòrfica,.. en un agradable espai del parc, on hi haurà grans professionals de les disciplines, per fer diagnosi osteopàtica i petites sessions de diferents tècniques manuals, als nens i adolescents que ho desitgin. També els pares, mars i cuidadors podran enriquir-se amb bons consells i pràctiques.

Sens dubte, serà una bona oportunitat perquè les famílies us aproximeu a unes mans que acompanyen i donen suport…

DSC_7209

Anem concretant la programació del matí, però us avancem que ens fa molta il.lusió acabar-lo amb moltes mans a l’aire ballant el “Báilale a la Vida”. us animeu a ballar amb nosaltres? Feu córrer la veu!!! Us encantarà participar-hi!!

titelles

I alegria i color és el que tindran les mans dels petits que vinguin al Parc Catalunya el dia 8 de setembre! Diuen que les mans parlen i segur que el taller de titelles de dits, portarà bones converses als participants  No us ho perdeu!!!

patawa

I tenim més mans amb alegria pel dia 8 de setembre, ballant amb nosaltres. Confirmada l’assistència de la PATAWA solidària!! Grans artistes i persones amb un cor enorme.

Coneixereu d’aprop a la Barretuda, la Dama del Bosc, que amb la seva tendresa i la seva alegria, omplirà el Parc Catalunya de màgia. En Cagallufes, un follet rondinaire, en Carquinyoli, un cargol cantaire i molts personatges més, arribaran al cor de petits i grans, amb el seu preciós espectacle de titelles…Ens ajudeu a que la notícia arribi a totes les famílies del Vallès, amb nens? ;-) ) Gràcies!!!!

tai txi parc mans

També hi haurà mans amb un estil oriental a “Mans ballant a la Vida”…

Cap a les 11 del matí, una petita pràctica de TAI TXI, art marcial xinès intern per a la salut, omplirà d’harmonia la plaça, Tots aquells que us vulgueu moure amb el grup que dirigirà l’activitat, sereu benvinguts.

El moviment de les mans és molt important quan es fa Tai txi. S’han de moure suaument, de forma relaxada, elegant, però amb energia, fermesa i intenció.

I d’intenció nascuda del cor perquè moltes mans “ballin” amb nosaltres, al matí i a la vida, segur que n’hi posem.

Els nens i nenes també tindran tot el matí, un tastet de les disciplines xineses, amb un petit Taller de TXI KUNG o QIGONG, on s’ho passaran d’allò més bé, imitant moviments d’animals i sentint-se veritables guerrers. La Natàlia, una gran instructora de la disciplina, els farà passar una bona estona!

I acabarem l’activitat amb tots aquells que vulgueu, fent un Gest de Pau per enviar energia a tots els nens i nenes malalts de la nostra ciutat.

Us animeu a viure aquestes disciplines xineses per a la Salut?

poemamansfeis

Una bona manera d’expressar les nostres emocions, de dir als altres què sentim, com ens sentim, és escriure. I això ho fem amb les mans!!

Els nens i els joves tenen un cor tan net, que el que escriuen, sempre ens commou i dibuixa un somriure.

És per això que us animem a què els vostres fills, alumnes, amics, tots els nens i adolescents que vulguin, participin en el petit concurs de poemes que dirigiran el David i l’Andrea, a “Mans ballant a la Vida”.

Hi haurà moltes paraules penjades a l’espai on es farà l’activitat i els “joves poetes” podran inspirar-s’hi per fer la seva petita-gran creació.

També poder animar als petits a que vagin pensant el poema o rodolí i només caldrà que l’escriguin a la mà que els hi donarem.

El tema no és limitat, però sí que ens agradaria que “les Mans” fossin part important del poema, mans amb sensibilitat, mans solidàries,..

Segur que les nostres mans, ens donaran ales per regalar suport als que ho necessiten!

logoboparc tauli

Aquesta és la carta que ens ha escrit l’Equip de Pediatria del Taulí, encapçalat per la Dra. Josefa Rivera Luján. Creiem que explica a la perfecció, el perquè del nostre projecte “MANS BALLANT A LA VIDA”.

PROJECTE DE COL.LABORACIÓ ENTRE L’ASSOCIACIÓ BÁILALE A LA VIDA” I L’HOSPITAL DE SABADELL

La malaltia crònica amb pronòstic incert a l’edat pediàtrica és impactant i complexa. Probablement, una de les experiències més doloroses i desconcertants per un pare/mare és saber que el seu fill/a té una malaltia greu.

És difícil per aquells que no han estat a prop d’un nen/a malalt imaginar les situacions que es plantegen en el dia a dia. Apareixen moltes emocions, pors, dubtes… La vida diària de tots els membres de la família es pot veure temporalment alterada i sovint es necessari reorganitzar-se per atendre les necessitats de tots els seus membres. Els pares han d’organitzar les seves rutines familiars en funció de les necessitats del nen malalt, dels horaris i de les cures que requereix. Les despeses es multipliquen..

Els tractaments són durs amb llargs períodes d’hospitalització i suposen per a les famílies moments difícils. A més, la malaltia provoca un impacte psicoemocional en el nen i en la seva família que s’inicia en el moment del diagnòstic amb un període de dubtes e inquietuds respecte a la malaltia i a tot el que l’envolta. El nen o jove al igual que la seva família necessiten del recolzament, la comprensió i el suport del seu entorn més proper, així com de la solidaritat de tota la societat.

L‘experiència ens ha ensenyat que la curació no és només una qüestió mèdica. Els professionals sanitaris porten a terme una gran tasca, però hem de tenir present que els nens i les seves famílies necessiten molt més. Cal treballar en equip de manera multidisciplinària, ja que la qualitat de vida i l’estabilitat familiar exerceixen una influència molt important en el procés de desenvolupament de la malaltia.

Davant l’actual situació de crisi econòmica, i social en que els recursos de l’administració van minvant, és important cercar maneres de poder ser solidaris i oferir a les famílies ajudes i recursos per fer front a la situació de malaltia greu del seu fill, germà…. tenint sempre present el més estricte respecte i protecció de la identitat dels nens i les seves famílies.

Per tot això, cal que pares, mares, amics i familiars i la societat en general ens impliquem per donar suport. Cal evitar que la manca de recursos sigui motiu d’angoixa per aquestes famílies.

OBJECTIU:

Millorar la qualitat de vida de les famílies que tenen infants amb malalties greus, de manera que aquesta qualitat de vida pugui influir directament en el desenvolupament i curació de la malaltia.

METODOLOGIA

Oferir recursos a les famílies de nens amb malalties cròniques amb pronòstic incert ateses en l’Hospital de Sabadell per tal de millorar l’organització familiar i el benestar dels nens/es afectats.

Les necessitats detectades a les quals caldria fer front serien, entre d’altres:

• Ajuda per a cobrir necessitats bàsiques del nucli familiar: subministraments bàsics, alimentació adequada a les necessitats de l’infant malalt, despeses de llibres de text o material concret per l’inici del curs. Famílies amb manca de recursos econòmics que veuen complicada la seva situació pel diagnòstic del nen. Impossibilitat de sortir a buscar feina… i que prioritzen atendre els fills.

• Ajuda pel transport quan el nen a nivell de malaltia no ho requereix però cal que per venir a fer tractament a hospital de dia hagi d’agafar tren i autobús amb tot el que això implica per nens amb poques defenses… Puntualment caldrà agafar un taxi, que no tothom podrà fer front .

• Ajuda econòmica per fer front a les despeses del Pàrking

• Els germans són sovint víctimes indirectes d’aquest procés de malaltia greu, és important que es continuïn sentint atesos i cal donar als pares les ajudes necessàries perquè puguin sentir que els atenen correctament. Això es concretaria en ajuda econòmica pel menjador escolar o per activitats extraescolars.

• Ajuda pel tractament de quimioteràpia d’un nen que no entra dins la xarxa publica de salut.

• Ajuda econòmica per pagar tractaments de psicoteràpia o logopèdia a nivell privat: A vegades, el fet de tenir una malaltia greu no permet tractar altres dificultats del desenvolupament que el nen/a aquell menor puguin tenir. A vegades perquè estaven en un moment crític de la malaltia. Un cop han sortit del període més crític es sistema públic no es fa càrrec d’aquests tractaments i qual la única manera de poder atendre aquests nens és a nivell privat.

Equip de Pediatria, …

… i en el seu nom: Josefa Rivera Luján, Directora Clínica del Centre d’Atenció a la Dona i l’Infant (CADI). Hospital de Sabadell.

Sabadell, agost de 2013